gydning kinesiske alger-Æderen

Gyrinocheilus aymonieri
Almindeligt navn: kinesisk alger-eater
Familie: Gyrinocheilidae (alger spisere)
Orden: Cypriniformes (karper)
Klasse: Actinopterygii (ray hvid fisk)
Max størrelse: 30 cm/12 inches
Vand betingelser: pH interval: 6,0-8,0, temperatur 25-28° C / 77-82° F
Jeg vil gerne sige et par ord om en af de større overraskelser jeg har haft som en akvaristen. Et par år siden jeg rydde op i en 50 gallon holding tank, hvor jeg holdt fisk, der skulle et nyt akvarium, da den nye akvarium var klar. Jeg har også brugt det til at holde fisk jeg vidste ikke, hvad der ellers for at gøre med. På dette tidspunkt var dette akvarium hjem til tolv blå discus ca 10 cm, og fire albino kinesiske alger-spisere, der var omkring 20 cm. Akvariet var overgroet med masser af C. Demersum, da det havde forsømt lidt i de foregående måneder. Nu havde tid til at rense dette akvarium og forsøge at luge ud i junglen, der havde dannet. Til min store overraskelse fandt jeg en lille (1,5-2cm) kinesisk alger-æder yngel. Efter ser ud omkring lidt fandt mere jeg en i alt syv fry. Jeg stoppede rengøring og forlod akvariet, som det var, da vandkvaliteten var god og jeg ønskede ikke at ændre for meget. Jeg kunne ikke se nogen grund til at flytte steger da de syntes stor nok til!
være sikker fra diskos, som jeg var flytter til en 120 gallon Amazon tank i et par dage alligevel.
FRJ overlevede og voksede relativt hurtigt på en diæt af hvad de kunne finde i godt plantet akvariet, og kogt salat. Men jeg fik aldrig forældrene at gyde igen, og steger sig opfostrede aldrig enten. Men jeg vil gerne sige et par ord om hvordan de kinesiske alger-spisere havde været holdt før den gydning, og hvilke farvande de opfostrede i, for at se om jeg kan hjælpe nogen andre har succes hvor jeg mislykkedes – at avle kinesiske alger-spisere og regne ud hvad udløser dem til b Reed.
Da jeg fandt steger havde deres forældre været i holdingtank for omkring 2-3 måneder. Inden da havde jeg holdt dem i en 50 gallon tank, som cirkulerede stærkt og indeholdt meget få planter. Temperaturen var 25° C / 77° F. De blev holdt med klovn loaches og forskellige modhager. Jeg har undret sig om, at de blev holdt i et stærkt cirkulerede akvarium og flyttede derefter til et akvarium med tæt på ingen omsætning og varmere vand (28 ° C/82 ° F) kan have simuleret en naturlig ændring i betingelserne der forud for gydning.
Avl tank var som sagt før, stærkt plantet, og havde lidt eller ingen omsætning på alle, på grund af vegetationen. Vandet var gamle og ren. DH omkring 4. Jeg kan ikke sige de nøjagtige vandforhold, som jeg ikke ved præcis hvornår de gydende fandt sted. Men vandforholdene havde været relativt stabil og det er rimeligt sikkert at antage, at de angivne vandforhold er korrekte.
De kinesiske alger-spisere havde fået en varieret kost, som bestod hovedsagelig af kogt salat og broccoli, Hikari synkende alger vafler og rejer. De spiste også resterne fra den mad, jeg gav modhager og loaches, som bestod hovedsagelig af forskellige frosne fødevarer.
Kønsbestemmelse fisk jeg formoder er enkel. Jeg tror, det er gjort på samme måde som Corydoras catfishes. Nogle fisk har meget bredere organer og jeg påtage Dem at være hunner; Hannerne er slankere, især hvis velnærede.
At få fisken til gydning betingelse synes at være ganske enkel, hvis de fodres en god kost. Men problemet synes at udløser dem til at yngle. Som jeg sagde, fik jeg aldrig dem til at yngle igen. Måske vil du have bedre held!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.