Haj angreb

Det virker som hver sommer går der er en stigning i antallet af hajangreb rapporteret i hele verden. Nogle ville tro, dette skal betyde, er der en stigning i antallet af hajer angriber folk i vandet. Billedligt talt, kan en stigning i befolkningen resultere i en stigning i angreb og flere mennesker til at beskadige. Realistisk, betyder det vores haj angreb reporting system er blevet mere effektiv.
Dine odds for at blive angrebet af en haj i vandet er ganske små. Flere mennesker er såret og dræbt på land, mens man kører til og fra stranden end af hajer i vandet. Haj angreb skader er også mindre udbredt end skader ramt på stranden, såsom rygmarv skade, vandmænd svier, dehydrering, og solskoldning. Flere mennesker kræver suturer som følge af sea shell rifter på deres fødder end haj bid.
Du har en bedre chance for at blive ramt af lyn, dø af et bistik eller bliver ramt på hovedet af en faldende kokos, end du gør for at være angrebet af en haj.
De fleste hajangreb forekommer ret tæt på kysten i vandet 6-10 fod dyb, på en sandbanke eller mellem sandbanker. Disse er de områder hajer er kendt for at æde i og de kan få fanget i lavvande. Svømmere der sprøjt og spiller i disse områder kan forveksles som bytte. Undersøiske steder såsom drop offs og vægge er også sandsynligt angreb sites som naturlige fødekilder også samles i disse områder. Når en haj har angrebet en dykker, haj har sandsynligvis forvekslet dykker som bytte eller har været uventet opskræmt af en dykker.
Der er to typer af angreb, der normalt indebærer dykkere i dybere farvande; “bump og bide” angreb og “snige” angreb. Disse typer af angreb er mindre udbredt end overflade angreb, men resultatet i større skader og de fleste dødsulykker. “Bump og bide” angreb er karakteriseret ved shark oprindeligt cirkling og ofte støde offer før den faktiske angreb. “Snige” angreb er karakteriseret ved strejken forekommende uden advarsel. Gentag forsøg på at bide ikke er ualmindelige og flere eller vedvarende bider er normale for disse typer af angreb gør disse skader normalt ganske svær, ofte resulterer i døden. Snarere end at være et tilfælde af fejl identitet, disse angreb sandsynligvis opstå som følge af fodring eller antagonistisk adfærd.
Hvis du er en dykker, er her et par tips til at hjælpe dig med at undgå hajangreb under dit dyk:
• Svømme i en gruppe. Hajer er mindre tilbøjelige til at angribe en gruppe dykkere og er mere tilbøjelige til at angribe en enlig dykker. Husk du bør i det mindste, har en dykke kammerat med dig under alle dyk.
• Undgå vandet om natten, daggry eller skumring. Hajer jage om natten. Hvis du elsker nat dykning, dyk med en gruppe og sørg for at du har en dykke lampe.
• Går ikke i vandet, hvis du bløder. Hvis du begynder at bløde mens dykning, forsøge at standse strømmen af blod så snart som muligt. Hajer har en utrolig følsom olfaktoriske system og kan lugten og smagen blod og andre kropsvæsker og spore duften tilbage til dens kilde. Menstruationsblod kan også tiltrække hajer, men der er ingen indikation af øget angreb på menstruerende kvinder. Mange kvinder dykke sikkert mens menstruation og indtil kontrolleret test involverer ikke menstruation og menstruerende kvinder opstår der er ingen endelige eller videnskabeligt dokumenterede data, at kvinder er mere udsatte for haj angreb under menstruation.
• Ikke bære skinnende smykker. Skinnende smykker kan ligne små fisk til en haj.
• Hvis du ser en haj under en scuba dyk, ophold ro, ophold stille og ophold hvor du er. De fleste hajer er blot nysgerrig og vil efterlade på egen hånd. Hvis en haj begynder at få alt for interesseret i dig og bevæger sig tættere og tættere på, er det sikreste at lade vandet. Svømme hurtigt og gnidningsløst, ser haj hele tiden og holde din dyk kammerat indenfor en Arms rækkevidde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.